LUKOIL Netherlands B.V.
LUKOIL Netherlands B.V.

Onze onderneming

Tank
kwaliteit
en
service
aan
de
sherpste
prijs

U tankt gegarandeerd kwaliteitsbrandstof, krijgt de hoogst mogelijke korting aan de pomp én een topservice van een vriendelijke en goed opgeleide uitbater. Combineer dat met een moderne en professioneel gerunde shop en u begrijpt nog beter waarom u bij ons moet zijn.

Onze lokale verankering is sterk: Door de overname van de Verolma Group, en dan met name de Nederlandse dochteronderneming SmeetsGeelen in april 2012, is LUKOIL een actieve speler op de Nederlandse markt geworden. In 2013 breidt het netwerk uit met de overname van Rotonde Olie en Rotonde Tankstations en Auto Maas.

Dicht bij u staan, is zeer belangrijk, maar omdat we deel uitmaken van een wereldwijde groep kunnen we ook uiterst efficiënt werken. En daar heeft u als klant alle baat bij. Onze eigen olie wordt immers in onze eigen raffinaderij in de Benelux verwerkt en getransporteerd naar onze eigen tankstations in de Benelux.

Vandaag telt LUKOIL een 260tal tankstations in de Benelux, waarvan 70 in Nederland, 170 in België en 3 in Luxemburg. Het stelt er zo’n 1500 mensen tewerk.

Maar er is meer. LUKOIL richt zich naar particulieren én professionele klanten. Dankzij enkele slimme partnerallianties kunnen onze fleet klanten met hun tankkaart terecht in meer dan 1000 stations.

Onze activiteiten in de Benelux

Naast retail heeft LUKOIL ook raffinageactiviteiten in Vlissingen (Nederland) en verdeelt het brandstof vanuit de opslagterminals in Neder-over-Heembeek en Maastricht. Ook hoogwaardige olie, smeermiddelen en opslagtanks voor brandstof maken deel uit van het aanbod van LUKOIL in de Benelux.

2015

Met de overname van 19 Auto Maas tankstations begin 2015; breidt LUKOIL haar tankstation netwerk verder uit in Zuid-Holland en Noord-Brabant. Deze overname vormt de geografische aansluiting tussen de 2 eerdere overnames van LUKOIL in Limburg (SmeetsGeelen) en Midden-Nederland (Rotonde). • LUKOIL heeft nu 185 tankstations in België, 75 in Nederland en 2 in Luxemburg.

2013

In december 2013 neemt LUKOIL Rotonde Olie en Rotonde Tankstations (‘Rotonde’) over. Rotonde Olie is een middelgrote oliegroothandel voor de zakelijke markt en Rotonde Tankstations baat 21 tankstations uit die gelegen zijn in Midden-Nederland.

2012

Begin 2012 heeft LUKOIL haar positie in de Benelux verder verstevigd door de overname van 6 OPEN- en 2 MISSIL-tankstations van de NGM Group, in Wallonië. • Door de overname van de Verolma Group, en dan met name de Nederlandse dochteronderneming SmeetsGeelen en de Belgische dochteronderneming Verboven in april 2012, is LUKOIL een actieve speler op de Nederlandse markt geworden.

2009

In 2009 heeft LUKOIL 45% van de Zeeland Refinery (voorheen TRN) in Vlissingen in handen gekregen.

2008

In 2008 heeft LUKOIL de 157 JET-stations omgebouwd tot LUKOIL-stations.

2007

In 2007 heeft LUKOIL de activiteiten van ConocoPhillips in België en Luxemburg overgenomen en daarmee 157 JET-stations erbij gekregen.

DIT VINDT U MISSCHIEN OOK INTERESSANT