LUKOIL Netherlands
LUKOIL Netherlands

Milieu & Maatschappij

Ondernemen
is
zoveel
meer
dan
alleen
zaken
doen.

Als bedrijf met wereldwijde activiteiten beseft LUKOIL dat het een grote impact heeft op het leven van duizenden mensen, maar ook op het milieu. Daarom engageren wij ons om op een zo duurzaam mogelijke manier te werken. Economische groei gaat immers hand in hand met ecologie en sociale stabiliteit. LUKOIL neemt de verantwoordelijkheid om zo intelligent mogelijk om te gaan met de middelen die we ter beschikking hebben.

MILIEU

 

In de Benelux levert LUKOIL tal van inspanningen om goed voor het milieu te zorgen.

Duurzaam ondernemen begint bij zorg dragen voor het milieu. Wereldwijd levert LUKOIL heel veel inspanningen om op een ecologisch verantwoorde manier te werken en zo efficiënt mogelijk om te gaan met de middelen die we hebben.

Maar ook in de Benelux doen we hard ons best om goed voor het milieu te zorgen. Wist u dat we sinds 2008 meer dan 14 miljoen euro geïnvesteerd hebben om aan alle lokale en nationale normen te voldoen? Maar dat is natuurlijk niet alles.

MAATSCHAPPIJ

 

Aan de hand van lokale initiatieven dragen we ons steentje bij aan een warme en solidaire maatschappij.

Duurzaamheid gaat natuurlijk verder dan het milieu. Het gaat ook over zorgen voor elkaar. Bij LUKOIL sponsoren we geen evenementen of organisaties, omdat we ervoor gekozen hebben om al onze klanten te sponsoren door hen elke dag opnieuw de scherpste brandstofprijzen te bieden. Om dat te kunnen realiseren, zijn we verplicht om onze kosten zeer sterk onder controle te houden.

Maar dat betekent niet dat we geen initiatieven nemen.

ECOTIPS

ZO SPRINGEN WIJ ZUINIG OM MET ENERGIE. VOLGT U?

1.  We weten allemaal dat de manier waarop u met de wagen rijdt een grote impact heeft op uw verbruik. Maar wist u bijvoorbeeld dat u 5 tot 10% brandstof kunt besparen door met de ramen gesloten te rijden? Minder luchtverplaatsing = betere aërodynamica = minder verbruik.

2.  In onze shops zweren we bij gesloten koelkasten. Door de koude in de koelkast te houden, verspillen we geen energie. Doe thuis hetzelfde en laat uw koelkast of vriezer nooit langer open dan nodig.

3.  In onze tankstations werken we met energiezuinige ledverlichting. Zo kunt u niet alleen veilig en aangenaam tanken, maar helpen we ook mee het milieu beschermen. Hebt u thuis de switch al gemaakt?

4.  In onze stations trachten we regenwater zoveel mogelijk te gebruiken: om schoon te maken of planten water te geven. Dat kunt u natuurlijk thuis ook doen. Goed voor het milieu en voor uw portemonnee.

DIT VINDT U MISSCHIEN OOK INTERESSANT